AANBEVELINGEN

“Er zijn weinig boeken over ondernemerschap die de bedrijfseconomische en bedrijfskundige perspectieven combineren met een kijk op ondernemers die hun droom realiseren en bijdragen aan behoeften van anderen. Dit boek combineert een kijk op de mens als ondernemer met een bedrijfsmatige kijk op de onderneming. Vanuit de praktijk heeft Owen een bruikbaar en handzaam boek geschreven waarin de mens als ondernemer centraal staat. Vanuit de ondernemersvlieger worden ondernemende mensen uitgenodigd om te gaan spelen, ideeën uit te proberen, inzichten op te doen en je eigen kracht te ervaren. Dat maakt het boek waardevol voor mensen die al ondernemer zijn en hen die dat willen worden.”

 •  Jaap Boonstra, Hoogleraar Organisatiedynamiek, Esade Business School – Barcelona, Change Consultant

 

 “Ondernemen kun je of kun je niet. Je kunt er wel beter in worden. Om succesvol te zijn moet de visie vanuit je hart komen met het juiste gevoel. Dan is het geen werk meer, maar deel van je leven. Ik ga lachend de wereld rond en geniet van alles dat ik doe. Met dit mooie boek (titel) van Owen de Vries heb je een goede handleiding om de verschillende facetten van het ondernemen onder de knie te krijgen. Ook zul je dingen van andere ondernemers in jezelf herkennen en dat kan de juiste richting geven aan de weg die je bent ingeslagen.”

 • Aad Ouborg,  multi ondernemer,eigenaar / directeur van de Ouborg Group, oprichter Princess

 

“Dit model heeft de kracht van eenvoud en kan een mooie gesprekstool met ondernemers zijn”.

 • Jacqueline Zuidweg, directeur Schuldhulpverlening, zakenvrouw van het jaar 2012

 

“Vanuit de ondernemersvlieger krijg je een helder, praktisch overzicht over het hele speelveld van ondernemerschap. Zo houd je het oog op de bal: het scheppen van waarde voor mens en samenleving.” 

 • Lans Bovenberg,  Professor of Economics, Tilburg University, winnaar Spinozaprijs

 

“Lean”

 • Erik Boer, directeur Amsterdam Center of Entrepreneurship

 

Ondernemers kunnen m.b.v. de tool op eenvoudige manier de keten waarin ze zitten toetsen op duurzaamheid. Voor het onderwijs is deze tool interessant en bruikbaar voor docenten  omdat de tool makkelijk te bevatten is voor student en goed aansluit bij hun persoonlijke belevingswereld. Hierdoor ontstaan levendige discussies en debatten over duurzaamheid in de praktijk.  De tool roept een belangrijke vraag op: Welke duurzame keuzes maak ik ondanks de bijbehorende dilemma’s? ”

 • Marjan Minnesma, directeur Stichting Urgenda, spreker Duurzame Troonrede.

Wat mij in dit boek aanspreekt als ondernemer én als ondernemerscoach zijn de: hartgerichtheid, de focus op duurzaamheid en de intrigerende verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke ondernemers. Met name de 7 hordes die vrouwen te overwinnen hebben om succesvol te zijn bieden goede handvatten voor mijn coachpraktijk. De R-cyclus die je als ondernemer in je bedrijf kunt toepassen, om je product- of dienststrategie te actualiseren, optimaliseren en verduurzamen: Rethink – Reprice – Refuse – Reduce – Repair – Refurbish – Re-use – Remanufacture – Repurpose – Recycle – Register & Recover, zijn absoluut een stimulans om volgend jaar gericht mee aan de slag te gaan. Dank!

 • Petra Hiemstra, Directeur Haagse Hoogvliegers

“De ondernemersvlieger is in al zijn eenvoud een super krachtig hulpmiddel voor het MKB of voor consultants in dit segment. De Ondernemers Vlieger is het businessplan in één overzichtelijk plaatje. Dit is de paraplu waar de ondernemerspraktijk onder te vangen is.”

 • Arnold van der Leden, KEI Consultancy, General Manager House of DJ’s

 

“De meerwaarde van het model zit in het openen van de ruimte waardoor je de kennis en het verhaal er achter spelenderwijs kunt doorvoeren!”. Het is prima op een visuele manier gebracht en is zeer geschikt voor consultancy in het MKB. Ondernemers zijn beelddenkers en zij kunnen hier goed mee werken. De vlieger maakt alles zeer goed tastbaar. Accountantsbureaus kunnen dit model gebruiken voor onderscheidend vermogen.

 • Henk Kievit, director Entrepreneurship, Nyenrode Business Universiteit

 

“De ondernemers Vlieger is ontworpen vanuit de mens en dus de ondernemer in het midden. Dat is prachtig! Dit sluit aan op toekomstige ontwikkelingen waarbij de mens steeds centraler gaat staan in plaats van efficiency, effectiviteit etc. Het model geeft op een pragmatische wijze aan hoe het ondernemersteam de zeven componenten uit het model, Mens, Vraag, Aanbod, Proces, Omzet, Kosten en Winst in balans weet te houden.”

 • Marijn Mulders, ondernemer, hoofddocent Avans Hogeschool, auteur van boek Business- & Managementmodellen, Noordhoff uitgevers.

 

“Een intuïtief, laagdrempelig frame / hulpmiddel voor economie onderwijs. Een vereenvoudiging van Business Model Canvas. (C)lean.”

 • Sjoerd van Dommelen, Senior medewerker Economische Zaken 

 

“De Ondernemers Vlieger geeft overzicht aan ondernemers over ondernemen. Het is direct toepasbaar.”

 • Peter Princen: Directeur Werkplaats Breda, Business Coach, directeur Stichting Brabantse Ondernemers voor Ondernemers 

 

“De Ondernemers Vlieger is een praktisch model voor ondernemers: laagdrempelig en makkelijk te begrijpen. Je kunt het gebruiken als uitgangspunt voor businessplannen”.

 • Freek Kraus: Marketeer / marktonderzoeker en Business Coach in Breda.

 

“De Ondernemers Vlieger geeft inzicht en is zeer goed te gebruiken als onderdeel van startersbegeleiding

 • Linda Pijpers, interim Pharmaceutical Supply Chain Management

 

“De Ondernemers Vlieger is een klantgericht model”.

 • Ton Rodenburg, Directeur ARA, Marketingbureau, Rotterdam.

 

“N.a.v. een bijeenkomst van New Financial Forum van Willem Vreeswijk een inspirerende ontmoeting met Owen de Vries, wie onlangs het boek “Ondernemers Vlieger” uitbracht. Een kapstok voor ondernemerschap. Met belangstelling ga ik zijn boek lezen waarbij vooral het holistische in het model mij aanspreekt. Een eigen “totaal” model durven schrijven vraagt lef en doorzettingsvermogen. Respect en felicitaties Owen”

 • Maurice van den Hemel FVP – Eigenaar “Gewoon Lekker Leven”

 

“Het leest als een werkboek. Door de vragen en de voorbeelden zet het boek mij aan het denken. Hoe zit dit en hoe zit dat bij mij?”

 • Odet Sleeswijk, senior loopbaan / coach / trainer