HEARTFUL BANKING: Naar herstel van maatschappelijk vertrouwen

Heartful Banking

In het boek Heartful Banking, voor mens- en maatschappijgericht bankieren, presenteert voormalig bankier Owen de Vries een nieuw model waarmee de financiële sector koers kan zetten naar klantgerichtheid en herstel van het vertrouwen.
 
Heartful Banking gaat over de relatie tussen de maatschappij en de banken. De Vries plaatst de behoeften van de maatschappij naast het aanbod aan financiële diensten van de banken.  Hij analyseert dat de kloof tussen dit aanbod en vraag heeft geleid tot de diverse crises. 
 
Dat verschil is op veel manieren naar voren gekomen: In kranten en bladen, op tv en radio, social media, bij demonstraties, in onderzoeken, in wetten, regels en codes, rechtszaken, maar ook op kunstzinnigere manieren; film, documentaires, theater, cartoons, strips en muziek. Vele onderzoekscommissies en de huidige minister van financiën concluderen dat banken klantgericht moeten gaan werken. Dit is een stap in de goede richting maar dat zal het vertrouwen  niet wezenlijk vergroten.  Dat kan alleen als banken bereid zijn verder te kijken dan enkel de Klant Centraal, als zij het volledige speelveld gaan overzien en mens, maatschappij en moraal leidend maken in hun activiteiten.
 
Heartful Banking geeft  daarvoor banken een kaart met een kompas. Daarnaast biedt het boek een praktische werkwijze die de financiële sector kan helpen de relatie met de maatschappij te herstellen en waarmee bankmedewerkers hun werkplezier weer hervinden. De wereldwijde gebeurtenissen van de afgelopen crisisjaren, een diversiteit aan leuke en opmerkelijke quotes en interessante gesprekken met Joris Luyendijk, Jan Kalff, Bas Haring, Rudolf de Korte, Arnold Heertje, Wilco van Heteren, Jacqueline Zuidweg, Willemijn de Iongh en Peter Ras, Marcel Jeucken, Imre de Roo, Peter van der Slikke, Willem Lageweg, Jan de Wit, Piet Sprengers, Marilou van Golstein Brouwers, Wim Mijs, Wouter Scheepens, Edgar du Perron (zie fotogallerij) plaatsen Heartful Banking midden in de actuele praktijk. Herman Wijffels heeft het voorwoord geschreven.

PRIJS: € 35,00 inclusief btw en verzendkosten.  Vul het contactformulier in met je NAW gegevens als je het wilt bestellen. Het boek wordt binnen 4 werkdagen naar je verstuurd.

Meer informatie: