VROUWEN

Vrouwelijk ondernemerschap is net zo belangrijk als mannelijk ondernemerschap. Maar we laten veel potentieel onbenut en dat is onacceptabel, zeker in een wereld die steeds competitiever wordt. Daarnaast is diversiteit de norm geworden.

Als je ‘vrouwelijk ondernemerschap’ intypt op Google dan krijg je veel rapporten, artikelen, blogs en events. Typ je ‘mannelijk ondernemerschap’ in, dan krijg je vooral veel verwijzingen naar ‘vrouwelijk ondernemerschap’. Nog net niet ‘no results founded’. Terwijl bij het woord ondernemer de meeste mensen een beeld hebben van een blanke man tussen 40 en 60 jaar. Hoe is dat te duiden? Is mannelijk ondernemerschap een onbelangrijke en onbekende subcultuur binnen het ondernemen? Bestaat het niet? Is vrouwelijk ondernemerschap belangrijker?

Ik bied drie mogelijkheden:

  1. In mijn boek belicht ik ook het verschil tussen vrouwelijk en mannelijk ondernemerschap. Je leest dan iets een stukje historie, de verschillende resultaten die vrouwen en mannen behalen, oorzaken en de hordes die vrouwen kunnen nemen om verder komen. 
  2. Workshops en trainingen waarbij we vooral kijken naar de hordes die vrouwen m.i. kunnen nemen om verder te komen.
  3. Maatwerk 1 op 1.